HackMee!14&15Oktober

Hack Mee! 14 & 15 Oktober tijdens de 'Next Mobility Hack' 

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober brengen we zo’n 50 professionals en studenten in Eindhoven samen voor een eerste grote mobiliteitshackathon in Brabant. Met een open mind en een gezonde dosis nieuwsgierigheid gaan ze op zoek naar creatieve en intelligente oplossingen voor vervoer in Brabant. Samen met een team werken ze concreet mee aan slim en duurzaam vervoer in de provincie en maken ze bovendien kans op een mooie prijs!

V-tron heeft ook een hack ingediend namelijk: Plug Vaker http://nextmobilityhack.nl/challenges/challenge-8/

 

 

WAT IS HET PROBLEEM?
We rijden steeds vaker elektrisch met een plug-in hybride auto. Toch bereiken we door ons oplaad- en rijgedrag daarmee nog lang niet het bedoelde duurzame resultaat.

EEN STUKJE ACHTERGROND:
In Nederland rijden ruim 90.000 elektrische auto’s, waarvan er ruim 80.000 plug-in hybride zijn. Om het duurzame potentieel van deze laatste groep auto’s zo goed mogelijk te benutten, is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk elektrisch worden gereden. Om dat te kunnen doen, is het nodig dat het oplaad- en rijgedrag van gebruikers verandert.

WAT IS DE UITDAGING?
Momenteel laten we veel liggen op het gebied van plug-in elektrisch autorijden. Hoe kunnen we via beschikbare data en technologische mogelijkheden deze groep automobilisten stimuleren hun oplaad- en rijgedrag te veranderen, zodat elektrische auto’s slimmer en duurzamer gebruikt worden?

HACK MEE! from BrabantKennis on Vimeo.