ScanCoveryTrial2016grootsucces

De ScanCoveryTrial is een autosportevenement waarbij een race- of rallylicentie niet nodig is. De tour tocht editie 2016, werd gereden van Zaterdag 2 januari tot en met zondag 10 januari 2016. De tocht ging in 8 dagen tijd kris kras door het prachtige Scandinavie, ruim 6.500 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen die dalen tot wel minus 40 graden Celsius.

De ScanCoveryTrial is beslist geen race of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang is voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via co√∂rdinaten maakte de ScanCoveryTrial ook gebruik van een Roadbook met unieke klassementsproeven. Kortom dit alles maakte de ScanCoveryTrial niet alleen het meest uniek maar is ook nog eens de voordeligste longdistance toertocht in zijn soort.

In de 2016 edtie deden maar liefst circa 75 equipes, van twee personen, mee aan de meest noordelijkste autotoertocht van de wereld! 

V-tron was bij de finish van het evenement. Voor het zesde jaar oprij hebben wij de organistie gesponsord met onze innovatieve oplossingen.