TrendwatcherVincentEvertstestDriverBehaviour3.0

Trendwatcher Vincent Everts is uitbundig Tesla rijder. In april 2015 heeft hij het V-tron Driver Behaviour systeem ingebouwd gekregen in zijn Tesla. Naast de actieve meldingen in de auto om de bestuurder realtime te waarschuwen is het ook mogelijk het rijgedrag online achteraf te analyseren. Eind 2015 heeft V-tron het rapportagesysteem grootschalig geupgrade naar Driver Behaviour 3.0. Vincent heeft samen met onze collega Ruben Kragten gisteren (2-3) een analyse gemaakt van zijn rijgedrag.

 

Vincent Everts: ''Vorig jaar ben ik door V-tron benaderd met de vraag of ik hun Mobileye wil uitproberen. Deze gadget helpt me te focussen op de weg en waarschuwt me wanneer ik dat niet doe en er iets fout dreigt te gaan. Dit heeft mij al aardig wat (bijna) aanrijdingen voorkomen. De Mobileye monitort ook mijn rijgedrag en daar rolt uiteindelijk een rapportage uit. Hoe gaat dit in zijn werk?

Testrit
Ruben van V-Tron laat mij zien hoe het nieuwe rapportagesysteem werkt. We gaan een stuk rijden en hij bootst een aantal gevaarlijke situaties na. Achteraf kijken we hoe het rapportagesysteem dit registreert én hoe mijn rapport eruit ziet. We vergelijken het met mijn eigen recente historie.

Mijn rapport: ik ben een waardeloze bestuurder
Wat blijkt? Volgens het rapport ben ik een waardeloze bestuurder en een gevaar op de weg. Maar goed dat ik een Mobileye in mijn auto heb zitten. Naast een persoonlijke rapportage is er ook een management rapportage voor bedrijven met meerdere auto’s. Je ziet niet alleen hoe je rijdt maar ook wat je aan brandstof verbruikt.''